Over mij/About me

Mijn foto

I'm Wim, married and two lovely boys

woensdag 23 september 2009

Workshop op de Veluwe.

Tijdens onze vakantie op de Veluwe deze zomer, had mijn vrouw me opgegeven voor een workshop natuurfotografie door Wim Wilmers. Ik had deze fotograaf de eerste keer gezien op een dvd van Zoom.nl. Daarna zijn website bezocht en met voole bewondering naar zijn foto's gekeken.

We moesten ons om 10:00 's morgens melden bij ingang Schaarbergen van het park "de Hoge Veluwe". We reden naar de koperen kop en daar onder het genot van een kopje koffie wat uitleg over de technische zaken van een camera. Van daaruit op de fiets het natuurgebied in. Bij de eerste stopplaats kregen we uitleg over de werking van focus, diafragma, sluitertijd en iso. Tevens werd er wat verteld over het werken met filters, zoals een polarisatiefilter.
Tijdens deze uitleg dit plaatje genomen.Hierna verder de natuur in. Bij het volgende punt kregen we uitleg over compositie en lijnen. Tevens perspectief. Hierbij kwam o.a. het volgende plaatje tevoorschijn.Hierna terug naar de koperen kop om wat te lunchen en gezellig samenzijn. Het eten was lekker en genoeg. Nu gingen we met de auto het park in om bij een zandverstuiving wat foto's te nemen. De opdracht was een idee geven van oneindigheid van het zand. Daar vloeide dit plaatje uit voort.Daarna weer verder met de auto naar een gebied waar misschien wat moeflons zouden rondlopen. Helaas zo onverspelbaar is de natuur. Wel een prachtig landschap vast kunnen leggen.Na deze lange wandeling en voortreffelijke workshop tot één conclusie gekomen. Follow the teacher and you will learn photography. Dit heb ik proberen uit te beelden in de volgende foto.Hoop dat jullie er wat aan hebben. Als je ook intresse hebt in een workshop van Wim ga dan eens naar zijn site. http://www.wimwilmers.nl/

Groetjes en tot de volgende keer.

Geen opmerkingen: